Massage

Massage

Een massage is een weldaad voor het lichaam. Soms is er behoefte aan een ontspannende massage, en soms moeten er spieren of knopen worden losgemaakt of blokkades worden verwijderd. In mijn massages combineer ik verschillende technieken. Samen bespreken we de doelen en aanpak en natuurlijk is het tijdens de massage nog mogelijk om dit aan te passen. Ik gebruik de technieken uit de (klassieke) sportmassage, ontspannings-massage,  stoelmassage, Pitjit massage, Pitjit Tenaga Dalam en Reiki.

Sport massage

Sportmassage is een massage die zowel een preventieve als herstellende functie heeft. Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren, de doorbloeding te verbeteren en blessures te voorkomen. Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Ook bij het herstel van blessures kan massage helpen.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een uiterst doeltreffende massage die gemakkelijk overal gedaan kan worden, ook bij u op kantoor.

De stoelmassage wordt door de kleding heen gegeven. Tijdens de massage worden de rug, nek, schouders, armen, handen en het hoofd gemasseerd met de handen, duimen en ellebogen, waarbij de spier- en zenuwstelsels worden gestimuleerd en de doorbloeding wordt bevorderd.

Pitjit massage

Pitjit is een vorm van masseren die al eeuwen in Indonesië wordt toegepast. Het is gericht op een grondige aanpak van zowel de spieren als de innerlijke, energetische mens. Met de mogelijkheid om de spieren stevig los te krijgen. Een weldaad waarbij vrijwel het hele lichaam wordt meegenomen.

De Pitjit Massage zorgt voor een goede doorbloeding en energiedoorstroming, opheffing van blokkades en een verbeterde conditie.

Energetische massage

Deze zachte vorm van massage werkt op het fysieke lichaam en op het energetische lichaam. Bij deze massage wordt het lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt. De massage richt zich op het wegnemen van blokkades in de spieren en  het losmaken van stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling. Hierdoor gaat de energie weer stromen.

Pitjit Tenaga Dalam

Pitjit Tenaga Dalam is een energetische massage techniek, die gebruik maakt van acupressuur punten en de subtiele eigen energie om de energie stromen weer los te maken. De behandeling wordt uitgevoerd door de kleding heen, losse en dunne kleding wordt daarom ook geadviseerd.

 

Reikibehandelingen

Universele energie is iets ongrijpbaars, en toch kan het een weldaad voor lichaam, ziel en geest zijn. Een reiki healing zorgt ervoor dat de energiebalans in uw lichaam weer in orde is. Een Reikibehandeling is heel ontspannend en  werkt  – waar nodig – pijn verlagend. De behandeling wordt door de kleding heen gegeven.

 

Hypno-Reiki: Krachtige mix van hypnose & Reiki

Hypno-Reiki is een behandeling die twee zeer krachtige helende therapieën combineert. Door de ontspannende werking van hypnose wordt het lichaam ontvankelijk voor de helende kracht van Reiki.