Coaching

In mijn praktijk biedt ik de mogelijkheid aan om, op individuele basis, problemen uit het verleden, heden en toekomst aan te pakken.

Afhankelijk van de situatie maak ik hierbij gebruik van mindfulness based cognitieve therapie (MBCT), hypnotherapie/regressietherapie, Reiki of systemische opstellingen. Door de veelzijdigheid aan aangeboden behandeltechnieken is het mogelijk om de behandeling precies af te stemmen op de wensen en behoeften van de patiënt.

Naast de op de individuele patiënt afgestemde behandeling bied ik ook cursussen aan met een algemener thema, zoals een 8-weekse cursus mindfulness voor stressreductie.

Een behandeling bestaat uit een intake gesprek en een duidelijk afgesproken behandeltraject, afhankelijk van de ernst van de onderliggende problemen.

Op basis van wat ik aanbied sta ik bij het BATC geregistreerd als paramedisch natuurgeneeskundige therapeut. De behandelingen die ik aanbied kunnen daardoor in aanmerking komen voor patiënten met een aanvullende verzekering.

 

In mijn sessies gebruik ik, op basis van de behoefte, de volgende technieken:

Hypnotherapie

Met deze techniek komt u dichter bij uw onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kunt u nieuwe inzichten krijgen en deze op uw eigen manier toepassen in uw dagelijks leven en zo uw doelen verwezenlijken. In combinatie met andere technieken kunnen onder andere angsten, trauma’s, pijnklachten en onbegrepen emoties worden aangepakt. Natuurlijk is hypnose ook te gebruiken voor het ondersteunen van positieve veranderingen, zoals nieuwe levensdoelen, stoppen met slechte gewoontes of beter slapen.

Mindfulness

Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk te leren omgaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit. Dit is een training waarbij er 8 bijeenkomsten zijn met oefeningen thuis. Door beoefening van mindfulness werk je met meer aandacht en concentratie. Je krijgt meer inzicht in het effect die gedachten hebben op je emoties en je handelen. Dit veranderende perspectief creëert meer rust en ruimte; je leert anders omgaan met je energie waardoor je minder vatbaar bent voor stress.

Ook voor verdere ontwikkeling kunt u bij mij terecht. Na de basis cursus biedt dit de mogelijkheid aan verdere verdieping en een nog betere praktische aanpak.

Meditatietraining

De voordelen van mediteren zijn talrijk. Zo creëert het meer rust in uw hoofd, geeft inspiratie de ruimte, biedt stress vermindering. Voor sommige mensen lijkt mediteren echter onmogelijk, of ze komen niet verder met de technieken die ze ooit geleerd hebben. Door een persoonlijke aanpak met technieken die gericht zijn op hoe u zich in de wereld beweegt, is er soms veel te verbeteren.

Daarnaast is het ook mogelijk om een geleide meditatie af te spreken. Heeft u zelf een idee, neem contact op…

 

Reikibehandelingen

Universele energie is iets ongrijpbaars, en toch kan het een weldaad voor lichaam, ziel en geest zijn. Een reiki behandeling zorgt ervoor dat de energie balans in uw lichaam weer in orde is. Een Reikibehandeling is heel prettig, werkt intens ontspannend en – waar nodig – pijnverlagend. Een behandeling kan gericht zijn op een klacht, maar ook algemeen zijn.

 

 

Individuele opstellingen

Opstellingen kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven voor mensen die worstelen met vragen over relaties met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen, vragen over hen eigen leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties. In mijn praktijk biedt ik opstellingen op een individuele basis aan.

 

Informatiebrochure

informatiebrochure