Pitjit massage

Pitjit of Indonesische massage werd van familie tot familie overgedragen. Het is een ambacht dat van generatie op generatie wordt overgebracht. Het is gericht op een grondige aanpak van zowel de spieren als de innerlijke mens. Met de mogelijkheid om de spieren stevig los te krijgen, maar ook te doseren om meer ontspannen te werken. Een weldaad waarbij vrijwel het hele lichaam wordt meegenomen. Er wordt gewerkt met warme olie en hete kompres.

De behandeling kan een  zowel praktisch als spiritueel karakter hebben. Dit is geheel afhankelijk van de cliënt. Pitjit is werken vanuit je hart en kan ontstressen, klachten voorkomen en eventueel helpen helen.

De aanpak varieert, op basis van wat nodig is. Dit is een kwestie van goed aanvoelen en communicatie. Zowel een ontspanningsmassage als een klachtenbehandeling wordt afgestemd op ieder individu. Het doel is uiteindelijk geest en lichaam in balans te krijgen. Ook zonder directe klachten kan massage een ware weldaad zijn. De dagelijkse gang van zaken wordt even losgelaten en maakt plaats voor klaarheid en rust.

Een prima manier om je lichaam te verzorgen!